Άρθρο του Digital Strategist Δημήτρη Κονταράκη στο περιοδικό Franchise Business με θέμα «Τα Οφέλη της Εταιρικής Παρουσίας στο LinkedIn»

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στο τεύχος Νοεμβρίου στο περιοδικό Franchise Business

Έχετε ποτέ σκεφτεί πόσα πλεονεκτήματα μπορεί να σας προσφέρει η προώθηση της επιχείρησής σας και των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας στο LinkedIn; Ίσως να ανήκετε στην ομάδα αυτών που, προς το παρόν, αδιαφορούν για αυτήν την πλατφόρμα. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αλλάξετε γνώμη!

Η δημιουργία μιας εταιρικής σελίδας στο LinkedIn μπορεί να σας βοηθήσει να προωθήσετε την επιχείρησή σας στοχευμένα, προσελκύοντας πολλούς επαγγελματίες και δυνητικούς πελάτες χωρίς κανένα κόστος.

Ας δούμε μερικά από τα κύρια οφέλη:

  1. Εκθέτετε το brand σας σε έναν επαγγελματικό χώρο.
  2. Προωθείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.
  3. Ενημερώνετε ένα απαιτητικό και δραστήριο κοινό για τις πρωτοβουλίες σας.
  4. Αποκτάτε ένα ισχυρό εργαλείο για την προσέλκυση νέων υπαλλήλων.

Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια εταιρική σελίδα στο LinkedIn;

Καταρχάς, πρέπει να προσθέσετε το όνομα της εταιρείας σας και ένα επαγγελματικό email. Στη συνέχεια, περιγράψτε την επιχείρησή σας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της με απλά και κατανοητά λόγια. Το LinkedIn πρόσφατα πρόσθεσε επίσης μια γραμμή σύντομης περιγραφής όπου μπορείτε να αναδείξετε την ταυτότητά σας.

Ένα σημαντικό βήμα στη δημιουργία μιας εταιρικής σελίδας στο LinkedIn είναι η προσθήκη του λογοτύπου σας και μιας κατάλληλης φωτογραφίας που αναδεικνύει το brand σας. Μπορείτε να διαχειρίζεστε την εταιρική σελίδα μόνοι σας ή να ορίσετε κάποιον ως διαχειριστή, αρκεί να είναι συνδεδεμένος μαζί σας στο LinkedIn.

Γιατί είναι σημαντική η εταιρική σελίδα στο LinkedIn;

  1. Αυξάνετε την αξιοπιστία σας και την πελατεία: Μια εταιρική σελίδα στο LinkedIn αυξάνει την αξιοπιστία της εταιρείας σας. Μόλις εμφανίσετε το όνομα της εταιρείας σας στο προφίλ σας, το λογότυπό σας εμφανίζεται και παρέχεται σύνδεσμος που οδηγεί τους ενδιαφερόμενους στη σελίδα σας. Αυτό προσδίδει κύρος και επιτρέπει στους χρήστες να μάθουν περισσότερα.
  2. Εύκολη ανίχνευση με SEO: Οι εταιρικές σελίδες στο LinkedIn είναι ευανάγνωστες από τη Google και εμφανίζονται στα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Όταν κάποιος αναζητά την επιχείρησή σας, η σελίδα σας στο LinkedIn θα εμφανίζεται, καθώς και τα προφίλ όλων όσων εργάζονται στην εταιρεία. Για βέλτιστα αποτελέσματα, φροντίστε να είναι η περιγραφή της εταιρείας σας ισχυρή, με κατάλληλες λέξεις-κλειδιά σύμφωνα με τις πρακτικές SEO.
  3. Προσελκύετε υψηλής ποιότητας υπαλλήλους: Εκτός από πελάτες, η επιχείρησή σας χρειάζεται και καλούς υπαλλήλους και συνεργάτες. Το LinkedIn είναι ο κατάλληλος τόπος για να τους προσεγγίσετε και να σας γνωρίσουν.
  4. Δημοσίευση άρθρων και ενημερώσεων: Μέσω της εταιρικής σελίδας στο LinkedIn, μπορείτε να δημοσιεύετε τα νέα της επιχείρησής σας, καθώς και άρθρα για εξελίξεις στον κλάδο σας. Η πλατφόρμα σας παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με όσους έχετε συνδεθεί και μπορείτε να δημοσιεύετε δημοψηφίσματα, φωτογραφίες και βίντεο.

Συμπερασματικά, η παρουσία της εταιρίας σας στο LinkedIn προσφέρει πολλά οφέλη που αξίζει να εξετάσετε. Από την αύξηση της αξιοπιστίας και της πελατείας μέχρι την ευκολότερη ανίχνευση μέσω SEO και τη δυνατότητα προσέλκυσης υψηλής ποιότητας υπαλλήλων, το LinkedIn αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την επιτυχία της επιχείρησής σας. Με τη δημοσίευση περιεχομένου και τη διαχείριση της σελίδας σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια θετική εικόνα για την επιχείρησή σας και να επικοινωνήσετε με το κοινό σας.

Αν δεν έχετε ήδη δημιουργήσει μια εταιρική σελίδα στο LinkedIn, αξίζει να το εξετάσετε σοβαρά και να αξιοποιήσετε αυτήν την πολύτιμη πλατφόρμα για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Magazine Photo

Μενού